Ronaldo három gólnál jár, Messi az egész turnén észrevétlen; drámát ígér a pireneusi rangadó, amely sok szempontból a Real Madrid-Bercelona csatákra emlékeztethet. Ellendrukkereink szerint idén a Barcelona már ráfázott játékstílusára, szerda este a spanyol válogatott is kieshet a további küzdelmekből. A Cselzi a BL-ben, a bajnokságban a Real ezúttal az Eb-n a portugáloknak lehet meg az ellenszer a kézilabdás játékstílusra. Az előzetes feszültség és a játékosok minősége mindenesetre garancia lehet, lássunk már végre egy jó spanyol meccset!

A játék stílusa és a két csapat elképzelései alapján az esti meccset össze lehet hasonlítani a Real Madrid és a Barcelona közti derbikkel, nyilatkozta Cesc Fábregas, a katalán csapat sztárja, hozzátette: a portugálok inkább a madridiak stílusában játszanak, ráadásul kiváló formában vannak. Mind a Barcelona, úgy a spanyol válogatott legnagyobb félelme Ronaldo. A spanyol sajtóban kihivárgott hírek szerint külön senki nem fog készülni, a portugál megasztárra, csupán csak néhány apróbb változtatást tervez del Bosque kapitány, aki vallja: a legjobb védekezés mégiscsak az lesz, ha támadunk és Ronaldo nem kap játékához megfelelő teret. Egyszerű ez, na.

Nem tudunk még megbékélni a csapat franciák elleni teljesítményével, amelyet Xabi két góljával hoztunk, utólag azt mondhatjuk, viszonylag simán, de hogy teljesítményünkre nincs magyarázat, azt a budapesti tüntetés is megmutatta. De továbbra is álmodhatunk nagyot, legalábbis a döntőbe jutásról, esetleg a címvédésről. Nem győzzük hangsúlyozni: előbbi roppant nehéznek tűnik. Ráadásul meglehetősen sok kritika is éri a csapatot és annak játékát. Másképp: a laikus szurkolók nagy része már nem egy szimpatikus friss, fiatal erőt lát csapatunkban, hanem egy unalmas, nézhetetlen focit bemutató kézilabdacsapatot.

A portugál csapat játékán kívül figyelemre méltó a hangulat és a várakozás, amely ellenfelünket körbeveszi. Egyrészt ellenfelünk önbizalma hihetetlen módon megnövekedett, másrészt, mintha mindenki tőlük várná már a nézhető focit, a játékot és titokban - ez az igazi botrány! - a továbbjutást. Nem beszélve arról, túl régen szereztek már valamilyen komolyabb érmet, hogy a kisebbik pireneusi ország válogatottja ne legyen kellően a meccsre felspanolva, motiválva. Amit mondanunk sem kell: szomszédságunkból eredően ráadásul túl jól ismernek minket, itt kérem, tényleg bármi megtörténhet.

A szakértők inkább egy gólos (spanyol) győzelmet várnak, a posztoló is erre tett fel egy közepes összeget, tehát, figyelem, 1:0 lesz a spanyoloknak. De aki már megélt néhány Eb-t, Vb-t tudhatja: az elődöntőkön bármi lehetséges. Akár egy magas gólarányú portugál győzelmet sem tartunk elképzelhetetlennek, de kevésbé reális egy adok-kapok, 2:2 vagy 3:3. Csapatunk hóttunalmas játéka mellett egy jellemzőt még biztosan kiemelhetünk: hatékony. Izgalmas statisztikát találtunk a zinterneten: a spanyol csapat nagy versenyeken, a rájátszásban, utoljára 2006-ban Zidanéktól kapott, egész pontosan a francia félisten használta ki Puyol hibáját, emlékeznek? Mi sem nagyon, rég volt.

Nem fogunk különösebb titkot elárulni a portugáloknak: ahhoz, hogy a spanyol hátsó alakzatot legyűrjék, mindenkinek száztíz százalékon kell teljesíteni. Amennyiben az esti meccsen az unalmat egy kicsit felcserénék a hatékonysággal simán hoznánk a meccset, de félek, a portugálok jelenleg talán jobban éhesek a sikerre, eddigi játékuk szemre is tetszetősebb volt, az első elődöntő egyértelmű esélyese Spanyolország, de Portugália többé-kevésbé képes lehet meglepetést okozni.

Két éven belül egyébként ez lesz a harmadik közös megmérettetés a két csapat között. Dél-Afrikában ugye nyertünk a portugálok ellen egy góllal, néhány hónappal később persze sikeült egy alapos cumiba belefutnunk, négy gombócból is sok. Összességében azért nekünk van örülni, egyelőre csak a statisztika alapján: harmincnégy közös meccsből, a portugálok mindössze hatot, mi tíz meccsel többet hoztunk le győztesen. Szokás szerint a teljes keret a mester rendelkezésére áll, persze az eddigi meccsek megmutatták, az igazi hiányzók - Puyol, DV - sajnos otthon maradtak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyolnatha.blog.hu/api/trackback/id/tr974615201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása