Mindenki a mestert bírálja: Spanyolország az olaszok elleni első Eb-meccsükön, csatár nélkül állt fel. A döntés nagy visszhangot váltott ki, nemcsak az Ibériai-félszigeten. A mester elismerte: érti a kritikákat.

Del Bosque hallgatott kollégái szavára, elismerte tévedését, noha szerinte csak a kivitelezéssel volt gond. Egy biztos, a spanyol válogatott játéka inkább hasonlított egy kézilabda csapat tili-tolijára, mint hatékony támadásvezetéseket alkalmazó világbajnok csapatra. 

A spanyol alapfelállásban hat középpályás lépett pályára az inkább védekező Buquetse és Xabi Alonso mellett ott volt Xavi, Iniesta, Silva és Fábregas is, és épp az utóbbi három játékos tolódott fel a hiányzó ék helyére, közülük Fábregas fordult meg legtöbbször az ellenfél 16-án belül.

Még az edzések alapján döntöttem az ilyen felállás mellett, Fábregas kítűnően dolgozott, megérdemelten került a kezdőcsapatba. Az elmúlt szezonban klubcsapatában is többször megfodult a támadószekcióban. Az idő múlásával, utólag el kell ismernem, hogy kellett volna egy befejező ember a csapatba.

Mindenkinek, aki a csapat összeállítása miatt kritizált az elmúlt napokban, igaza van, nem akarok védekezni ellene. Úgy éreztem, ki lehet próbálni ezt a felállást is, nem hiszem, hogy rosszul döntöttem volna, egyszerűen az elképzelésem nem működött száz százalékosan. Fábregas gólt szerzett, gyorsan tudtunk reagálni az olaszok vezető góljára, kiegyenlítettünk.

A csapat összteljesítménye nem győzött meg teljesen, így nem várható, hogy a három említett támadó középpályásunk közül valamelyik csatár szerepet kapna. Egyelőre nem tudom megmondani, milyen összeállításban kezdünk az írek ellen, de remélem ezúttal nyerni fogunk, szükségünk lesz egy önbizalom-növelő győzelemre - nyilatkozta Del Bocque a Marca szaklapnak.

Márpedig bírálat tényleg jócskán zúdult az ősz mester fejére. Nem rejtette véka alá véleményét Mourinho, aki szerint a spanyol támadások túl sterilek voltak és az ír meccs előtt egy nappal nyilatkozott a tapasztalt Trapattoni mester is, aki szintén nem értette a csatár nélküli felállást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyolnatha.blog.hu/api/trackback/id/tr484585411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása