Mindig csodálkoztam, hogy tudott apám elaludni egy meccsen a fotelben. Rájöttem, ez megy nekem is. Két sikeres akció, minden rendben van: Spanyolország, köszönhetően a tarthatatlan Xabi Alonso két góljának megkopasztotta a gall kakast. Annyit játszottunk, amennyit kellett, de kétségem nincs afelől, ha így játszunk a portugálok ellen is, a Ronaldo Kft. úgy elfúj minket, mint Elton John a Candle in the Windben. 

Rendhagyó módon nem is a mi srácainkkal kezdeném, velük még lesznek problémáink, szemrehányásaink az elődöntő előtt. Ami igazán kiakasztott szombat este az ellenfelünk, a francia válogatott. Sok futballmérkőzést láttam, emlékszem, a Fradi a BVSC-vel játszott a Népstadionban 30 ezer ember előtt bajnoki döntőt, megvolt a III. Ker. TVE is az NB1-ben és nem az edzőpályán, szánalom, de jártunk a Stadler stadionban is, a teltház is összejött. Ezek közül egyik meccs sem baszott úgy fel, mint a szombat esti francia-spanyol.

Tudom, sokan elkapcsolnának, ha a görögök vagy a Chelsea úgynevezett antifutballját kell nézni az Eb-n vagy a Bajnokok Ligájában. Amellett, hogy szeretem a technikás focit, szórakoztatni tud az olyan foci is, amely alapvetően védekező, de látványos taktikával telt, ismerek cimbit, akit teljesen lázba hoz, ha faszán levédekeznek egy akciót, mintha valami hurrá foci söpörne végig a pályán. Sör mellett ezen persze elvitatkozunk, de a respekt és a játék szeretete mindig ott figyel a levegőben.

Ami miatt ma mégis nem a továbbjutáson örömködünk - persze, erről is lesz szó a végén, röviden - annak oka az, hogy amit este a franciák műveltek az minden volt, de nem az, amit látni szerettünk volna, mint verhető, de nemes ellenfél. Hozzájuk képest az olaszok játéka egy spontán hármas orgazmus a konyhaasztalon a babosdöbrétei baby sitterrel, aki a múlt héten érkezett a fővárosba, dologra, de anyu épp távol volt és hát minek villantottál zsinórtangát, amikor szólt a déli harangszó. Amit a franciák műveltek, az se támadó, se védekező focinak nem volt nevezhető, 1982-ben, a nyugatnémet-csehszlovák határon álló bőrtangás férfikurvákra jobban felfigyeltünk volna a kamion ablakából.

Nem tudok idézni senkit, ezt majd tőlem fogjátok, de így látom: tizenegy fehérmezes férfi össze-vissza futkározott a pályán, labda nélkül. Konkrétabban mondva, amit Felcsúttól Diósgyőrig, minden öltözőben megértenek, basszátok meg franciák, egyszerűen telibeszartátok ezt a mérkőzést! Mert, mégis mit hallottunk a mérkőzés előtt a franciák táborából? Szövegeltek, kölcsönösen gyűlöljük egymást, úúú, ezek a spanyolok, megesszük őket, és a meccsen mindez váratlan fordulatot hozott: az idióták inkább egymást gyilkolták volna le, minthogy normális, emberi fogyasztásra alkalmas produkcióval kiálljanak a porondra.

Ezt a meccset még Kassai Viktor sem dobta volna fel! A franciák nem fociztak, ők pontosan azt az úgynevezett antifutballt játszották, amelyet olyan gyakran, igazságtalanul emelgettek a Chelsea vagy a görög válogatott kapcsán. Mocskos módon előző posztunkban Zidane születésnapi tortájába akartunk beleszarni, áh. Visszafogottak voltunk. A francia szövetségi kapitány helyében, a mérkőzés után, az öltözőben, mindegyik játékos tenyerébe szartunk volna úgy, hogy egy hónapig (!) közben vizet ne lássanak. Finomabban, talán ez a mondat megmenti, hogy címlapra kerüljünk: amíg nem cserélik ki az egész keretet, addig nem is fogunk a franciáktól semmilyen top futballra emlékeztető jelet látni.

Ezek után mi jót mondhatnék a spanyolokról? Unalmas meccsen, semmi meglepetés nem történt. A századik válogatott meccsén pályára lépő Alonso tizenvalahanyadik percben rúgott góljával vezetést szerzett fiainknak, majd a 90. percben elbaszta fogadásunk is: 1:0-ra tettük meg a meccset, megéreztük, de ez a balfasz, a meccsen, büntetőből rúgott, második góljával, tökéletesen feleslegesen, bebiztosította az elődöntőt. Nem volt szép tőled, Xabi. Arról nem is beszélve, lehetett volna szebb negyeddöntőt is játszanotok. A gólodon kívül, aminek persze örültünk, Spanyolország uncsizott, Franciaország pedig úgy játszott, mint amikor Kövér László, a Fidesz második embere, megmagyarázza, Nyírő László nem volt antiszemita és fasiszta. Szerencsétlen, mindkettő.

Megkérdezem, spanyol drukkerek, ti élveztétek a csapatunk játékát? Mer' azért az csak úgy van, hogy ha a semleges szurkoló legyint, cicceg, és ásítozik, akkor mi még tudunk lelkesedni, de ez szombat este nem így volt. Fordulás után, ráadásul, minden maradt a régiben, kristálytisztán emlékszem, asztaltársaságunk magyar tagjai a pozsonyi Fradi-Slovan meccsről beszéltek, valaki látta, hogy a könnygáz belövése után, a hócipős Farkasházy Tivadar fiával épp bement a kapun, amikor két szájkosár nélküli szlovák rendőrkutya majdnem letépte az arcukat. Aztán azon vitatkoztak össze, hogy a Farkasházy nem is fradista, hanem emtékás. Volt rá idő, kérem. Közben a cseh kollégák Bílek mesteren húzták a szájuk, jobb nincs, maradjon ő az edző, de Barosnak mennie kell, jöjjenek a fiatalok. Ja, szólok, Baros 30 éves.

Néha ránéztünk az óriás kivetítőre is, a franciák toltak néhány támadást, Ribéry és Benzema kurvára nem értették meg egymást, konkrétan az egész úgy jött le, mintha először játszanának együt életükben. Vicc, de lejött Debuchy is, semmi nem változott. Közben nálunk Lloris és Fábregas próbálkozott, de egyik sem úgy nézett ki, mint egy született gyilkos, Torresnek vissza kéne vonulni a válogatottságtól? Muha. Azért a megye kettőben a Horthy-kupáért - ilyen nincs, de tuti lesz - az ellenfél 1:0-ás vezetésénél jobban odabasztam volna az ellenfélnek, mint ezt a franciák tették, semmi, kérem, semmi akaratot nem lehetett látni ellenfelünkben, hogy a meccs vége felé drámázni akarnak.

Volt a végén a tizi, eldőlt, de az egész meccs annyira, de annyira szar volt, nincs is kedvem tovább írni ezt a posztot.

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyolnatha.blog.hu/api/trackback/id/tr24607369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skandikamera · http://skandikamera.blog.hu 2012.06.24. 09:21:19

"Mindig csodálkoztam, hogy tudott apám elaludni egy meccsen a fotelben."

Ez nekem is fejtörést okozott, és ő a Brazil-Olaszt meg az Argentin - Angolt aludta végig. Azóta eltelt néhány évtized, és most már én is átszendergem a legizgalmasabb meccseket. Az unalmas meccs annyira bosszant, hogy akármilyen fáradt legyek, kínomban végignézem. Mint a tegnapit is :-)

C. Mack 2012.06.24. 11:54:17

hamisítatlan francia harciszellem 1940 óta.. a spanyolokra viszont jobban haragudtam, mert úgy húzták az időt végig, mintha nem a 19. hanem a 87. percben rúgták volna a vezető gólt

csak azért néztem végig a meccset mert amúgy vizsgára kellett volna tanulnom

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.24. 12:00:08

12 órát utaztam Ukrajnából Lengyelországba egy csirkeszaros kisbuszban hogy lássam a horvát-spanyolt.
Nos, Gdanks mindent megért, kibaszott gyönyörű város tele történelemmel és kurva laza lengyelekkel, a meccs borzasztó volt, flegma, kocogó, meg csajaiknak integető spanyolok akik még nálunk is jobban unták a dolgot. Ez a meccs méltó folytatása volt, ha ezek EB-t nyernek az élet egyik legnagyobb igazságtalansága lesz. Rajtuk kívül bárki...komolyan, még akár Ronaldo is (jaj de szörnyű ezt leírni)...

berczy04 2012.06.24. 12:24:31

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Én bírom a spanyolokat, VB-n nekik drukkoltam, klub szinten is, mint Real drukker, de amit most ,az EB-n csinálnak, azok alapján tényleg bárki, csak ne ők! Bocsásson meg nekem a világ, de ez a felhőtlen passzolgatás, mint egy szaros edzésen, nem foci! Huuu, mekkora jók a spanyolok, ennyit, meg annyit birtokolják a labdát. De én támadásokat, elfutásokat, cseleket, szép megoldásokat, gólokat akarok látni, nem kibaszott passzversenyt! Menjenek a picsába!

Kandaláber 2012.06.24. 12:32:51

Az index.hu címlapjára eleve cenzurázott, megrendelt írások kerülnek fel "blog"-ként.

Ez is.

Az origo.hu-n szintén.

A főoldalon kiugróan magas számban jelenítik meg ezeket.

Látszatkritikák, amelyekkel más, fontosabb témákat el lehet tüntetni, álnaív, álbuta vélemények, amelyekre minél többen csapnak le, annál kevesebben írnak lényegi véleményeket.

Vannak fizetett hozzászólások, amelyekkel lehet terelni: ál-buta, primitív, durva, közerkölcsromboló, másságellenes, szélsőségesen reagáló megnyilvánulások.

Ezek íróit vajon miért nem szűrik? Mert rájuk hivatkozva lehet a blogolást zárt, ellenőrzött keretek között tartani.

És miért nem lehet a szerkesztőségi cikkeket (Belpolitika, magyar külpolitika, társadalomtudomány, tudomány, kultúra (Amelyekből egyre kevesebb van)) és egyre több, hasonló témájú blog-ot kommentelni? Mert a hatalom a más véleményt el kívánja zárni. Mert az index.hu cikkei nyelvtanilag, tartalmilag rendszeresen a béka feneke alatt vannak. Vannak tárgyi tévedések, újságírói egyoldalúságok, vélemények tényként kezelése, szűklátókörűségre alapozott "világ legjobbja, az év legnagyobbja" minősítések stb.. Amíg lehetett hozzászólni, gyorsan kiderült egy-két hozzászólásból. A Pulitzer díj-hoz kapcsolódó újságírás szakmai és etikai szintjének a közelében sincsenek.

Az origo.hu-n döntőrészt most már előre szűrik a hozzászólásokat. Nem a hozzászólót, az adott véleményt szűrik. Egyenként. Az a T-Mobil, amely, állítólag, igen nagy érdeksérelmet szenved el a kormány adópolitikája miatt.

A blog a vitatkozás vagy az informálás internetes formája. Az angol nyelvű wikipédia szerint. Nem több és nem kevesebb.

Ezek itt pankrációs mutatványok. És az út Kelet-Európa Svájcából a "Dél-Balkánra".

Egy kis ízelÍtő egy elmúlt másfél óra indexes “országos jelentőségű” kiemelt hírek címeiből: leszúrta, lőtt Moszkvában, visszaélt a génteszttel, tűz Moszkvában, Loeb nyert, Kozák ezüstérmes, amerikai anyahajók elhelyezkedése a jövőben, drogos hétköznapok az amerikai flottánál, Orbán: magasan iskolázott embereket látnak a rendőrökben, Eusebio korházban, Paraguayon nyomás, Portugália ellen még jobbak leszünk, Várjunk-e a tankolással, Kell nyári szünet az óvodákban, Van elég óvoda, csak nem jó helyen

Végül, néhány, országos jelentőségű megnyilvánulás a címlapra kiválasztott cikkekből: basszátok meg, telibeszartátok inkább egymást gyilkolták volna le, tenyerébe szartunk volna, egy hónapig (!) közben vizet ne lássanak

Méghogy nincs sajtószabadság!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.24. 12:39:34

@berczy04: Pontosan. Ember szaros korom óta Barca drukker vagyok, még Xavi kutyája bolháinak is minden jót kívánok meg sikereket, de karmolom magam attól a fostól amit a selección a pályára tol "foci" címen. Láttam a németek 3 csoportmeccsét is élőben, a bemelegítést nagyobb lelkesedéssel tolták mint ezek a meccset. 4 és 2 éve azt mondtam megérdemlik mert jók, hajtanak és megszakadnak most meg befésült primadonnák illegnek a gyepre és blazírt arccal passzolgatnak. Szóval tényleg menjenek a náthás picsába.

C. Mack 2012.06.24. 12:48:57

@Kandaláber: húzzál már el innen a büdös picsába! ez egy foci blog, szubjektív emberek írják szubjektív szurkolóknak. senkit nem zavar, hogy trágárkodás van néha, én pl nagyon jókat szoktam röhögni rajta. ha meg ezt kiteszik az indexen a főoldalra, akkor az index szerkesztőségnek írkáljad a szarjaidat, ne ide verd a nyálad buzeráns.

apropó: szerinted szűrni kéne a hozzászólásokat a tartamluk miatt? ez a szólásszabadság, ember!

NZperX 2012.06.24. 13:04:37

Ilyen semmitmondó, közhelyes fos cikket tud kiizzadni magából a spanyol szurkolói blog? Spanyoldrukkerként kikérem magamnak, hagyjátok abba inkább, kurva kínos ez így.

B.d. 2012.06.24. 13:38:29

Nagyon ért itt mindenki a blogokhoz. Főleg kandiláb... Minden médium maga dönti el, mit közöl, mi számára a hírérték. Ha ők bloggereket fizetnek, akkor azt teszik. Pattoghatsz, sokra nem mész vele, max nevetségessé teszed magad azzal, hogy olyanokat írsz,amit tudunk...

Hja. Az én blogom is nem egyszer volt már az indexen, és soha senki nem fizetett egy kanyit sem. Erről ennyit.

megélhetési ... 2012.06.24. 14:27:07

Erőltetett szar poszt még egy kocsmai pult mellett is fárasztó... Lapozzunk!

Steve the Great 2012.06.24. 15:23:57

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Csatlakozom. Alapvetően a spanyoloknak szoktam szurkolni, de ezen az EB-n teljesen letettem róluk. A portugálokat ellenben egész megkedveltem, még CR kissé kínos hisztis reakcióival együtt is szerethetők, szép, támadófocit játszanak. Szóval az elődöntőn inkább hajrá Portugália. Sajnos.

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2012.06.24. 15:42:44

hát a poszt egy fokkal jobb, mint a meccsről szóló francia verzió.

ugyanakkor a gólszező nem Xavi, hanem Xabi! ráadásul Debuchy sem bejött, mert kezdett, inkább később lejött!

a többi talán stimmel, itt abbahagytam!

ob.szerver 2012.06.24. 16:24:56

Az eddigi 3 negyeddöntő, akár a meccsek többsége dögunalmas volt. El kellene gondolkodni a foci irányítóinak, hogy jó-e az, hogy a játékosok többsége túljátszatott, kifacsart, motíválatlan. Június végén ér véget a szezonjuk, augusztusban már mindenhol kezdődik a bajnokság, előtte alapozás. Mennyi idejük van a legjobbaknak - akik miatt az emberek focit néznek - a regenerálódásra? 2-3 hét max. miután 11 hónapon keresztül heti két-három tétmeccset játszanak. Bajnokság, nemzetözi kupa, hazai kupa, ligakupa, faszomkupa.
Ezzel szemben Amerikában a fociban, kosárban, hokiban, baseballban 4-6 hónap szünet. Van idő meggyógyulni, regenerálódni, pihenni.
A pénzsóvárság - és az amerikai sportok elérhetősége - tönkre fogják tenni az európai focit.

sziszi_15 2012.06.24. 17:05:07

Hát én is a spanyoloknak szurkoltam az elején (meg egy picit a hollandoknak), mert mostanában a tornákon jó meccseket játszottak, erre kritikán aluli volt mindkettő. Mivel olasz és angol csapatnak illetve cr mindenkori csapatának már csak elvből sem szurkolok, marad a lengyel-török-ghánai-német vegyesválogatott, azokat se szeretem, de legalább hajtanak.

Hospital Árpád Para Sempre 2012.06.24. 17:13:23

@NZperX: örömmel fogom olvasni értő hozzászólásod! :)

fénycsepp 2012.06.24. 17:16:53

a horvát-spanyol meccs szerintem is szarabb volt ennél:sokkal többet vártam a spanyoloktól. ha így folytatják, akkor inkább a németek győzzenek.

teveee 2012.06.24. 20:22:32

Jó lesz az Nyírő Józsefnek is, a spanyolok meg győztek.Nem kell annyit vergődni.

goumideaumineaux 2012.06.25. 08:34:08

Üdv, démosz!

Szerintem Blanc nagyon jól felkészítette a csapatát a spanyolok ellen. Így kell, így lehet ellenük játszani. Kétszer hibáztak a franciák, ezért 2-0 lett. Hova kellett volna rohanniuk 1-0 után? Ugyanúgy tovább kellett húzni az igát és bízni benne, hogy sikerül a francia csapatnak is találni egy olyan gólt, mint Alonso fejese. A franciáktól nem láttál olyat, mint az előző meccseken, hogy hatan vannak Iniesta körül, mégis csak hatvannéhány jó passza volt, nem 2-300.

Nocomment 2012.06.26. 10:17:41

Pont ilyen unalmas lenne a Barca Messi nélkül. Nekem Xavi játéka nagy csalódás, néha mintha a pályán sem lenne. Ezt a nyugodt, ellenfelet fárasztó tilitolit pedig játszhatnák úgy is, hogy közben 10 percenként rúgnak egy gólt, ami azért feldobná a meccset.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.27. 06:25:44

@Nocomment: Pontosan ezt mondtam én is haveri körben: itt látható a Barcelona, ha nincs Messi. Impotens, dögunalmas passzolgatás. Sosem voltam különösebben spanyoldrukker, de most végképp nem tudom eldönteni, hogy Cééknek drukkoljak, akik egész szerethetően nyomják az EBn, vagy vesszen portugália, mert bosszút kell állni a VBért a németeknek...

egygrafikus 2012.06.27. 15:06:03

Én frankón nem értem a tiki taka miatti nyafogást. Minden csapat annyit és úgy játszik, ahogy hagyják neki. Tessék elvenni a labdát a spanyoloktól, meghajtani őket, gólokat rúgni nekik, stb. Ja, hogy ez nem megy, mert hatan se tudják szerelni Iniestát, meg azok a rohadék bekkek folyton leszerelnek mindenkit és Csaillas kivédi a szemét mindenkinek? Akkor ők hova rohanjanak?
süti beállítások módosítása