Visszavághatunk az 1984-es döntőért, Platini ott lesz a lelátón, a németek pénteken megnyújtották már az arcát, ezúttal mi jövünk, jó móka lesz, carramba. Aztán ne feledkezzünk meg a 2006-os németországi világbajnokságról sem, szóval szombat este megérdemelt, látványos spanyol győzelmet és magabiztos továbbjutást várunk az elődöntőbe! VIVA ESPAŇA!

 

ÉPÍTS CSAPATOT, TÖLTS KOLBÁSZT! (X)

Nem kérdés: előrehozott döntő lesz ez, ha a franciák megismétlik a svédek elleni teljesítményüket, nem érhet meglepetés. Amennyiben ellenfelünk látványosan feljavul, mint a torna fekete lovának kikiáltott alakulat, játszunk egy szoros mérkőzést, a meglepetés csak nem kizárható, bár nem lehetetlen. Elismerjük: Horvátország bebizonyította, játékunkat lehetséges hatástalanítani, ha kicsit szerencsésebbek a sakktáblások és az olvasók - imádtuk a posztjaitok, azok a takarmánypicsák, ó! - most a horvátbloggert olvasnátok.

Az eddig lejátszott meccsek alapján összegezzünk kicsinykét. Az már világosan látszik, nem lesz egyszerű a címvédés. A csoportmeccseken mutatott teljesítmény - olvasunk más blogokat is - nem győzték meg riválisaink, sokan meglepetést szimatolnak az esti, franciák elleni meccs kapcsán. Ne felejtsük el: a bukiknál a franciákon majd hatos szorzó figyel, szép pénz. Ugyanakkor miért kéne beszarnunk? A gall kakas sem mutatott a csoportmeccseken ellenállhatatlan teljesítményt, hova tovább ilyen csúnyán kikapni talán csak a magyarok szoktak a svédek ellen, igaz utoljára már ők sem, hello.

Szóval egy győzelemmel, ippeghogy a második helyen továbbjutni, no, ez nem a francia álom. Ráadásul, elég csak egy pillantást vetni milyen ellenfelekkel futhatnak össze még rajtunk kívül, ha bajnokok akarnak lenni, ugyan már. Nem kell sokat megkaparnunk a franci a foci közelmúltbéli eseményeit sem. Ki ne emlékezne arra a totális égésre, amit talán csak az olaszok múltak felül a 2010-es világbajnokságon, illetve a 2008-as Európa bajnokságon? A 2006-os vereség komolyan beleégett a retinánkba, csúnya 3:1-re vertek minket, azért az fájó élmény, mikor, ha nem most kell visszavágni?

Amíg a franciák szenvedtek a csoportmeccseken, fiaink egymás után döntögették a különböző rekordokat. Írország ellen 860 passzot produkáltunk, Xavi Hernández ebből 127-et vállalt, elképesztő. Mindkettő abszolút rekord a maga kategóriájában.

Az esti meccs érdekessége lesz: válogatottunk új mezben fut ki a pályára, mivel a régi szériában a mezen szereplő spanyol koronát hibásan ábrázolták. Csak most, két évvel később, hozta meg a spanyol szövetség a döntést: a negyeddöntőben mindenképp már az új mezben lépjenek a fiúk pályára.

Del Bosque mester fiai, az előzetes hírek alapján, teljes kerettel készülnek és várható kezdőcsapatban sem lesznek félelmetesen meglepő változások, ha egyáltalán. Maródi játékosról utoljára Sergio Busquets esetében hallottunk, de ő is felgyógyult már utolsó csoportmeccsünk előtt, szóval take it easy. Egyetlen rendhagyó, de ünnepi pillanatot illik megemlíteni a franciák elleni meccs kapcsán: Xabi Alonso bizony már százaik alkalommal ölti magára a címeres mezt. Gratulálunk!

Az Öreg semmiképp nem becsüli le az ellenfelet, tudja ő is, játszik a galloknál jó néhány veszélyes játékos. Elsősorban Ribery, Benzema és Nasri tartozik ahhoz a világszínvonalhoz, amelyet a spanyol csapatból is jó néhányan azért képviselnek. Nincs is ezzel baj, meg kell küzdenünk a továbbjutásért, kemény dió lesz. A spanyol lapok persze nem nyugszanak, a csapat körüli meg nem nevezett források szerint, megint felmerült a Maestro fejében, újra visszaáll az olaszok ellen bemutatott és a neves szakemberek által is agyongyalázott, 4-6-0 felálláshoz, vagy marad a legutóbbi két meccsen bemutatott egycsatáros játéknál, Fernando Torresszel. Ugyanezek a források állítják: nem biztos David Silva és Cesc Fábregas játéka sem.

Óvatosak a játékosok is, előzetesen mindenki visszafogottan nyilatkozott. Iniesta a Marcának azt hangsúlyozta, Fanciaország nagyon veszélyes ellenfél, magyarul ezt mondta volna: kurvára oda kell tenni magunkat a meccsen. Izgalmas lesz a találkozó olyan szempontból is - mondta a spanyol középpályás - hogy a franciák szintén labdát szeretnének tartani. Lesz két kézilabdás csapatunk, hurrá. Sokat mondóak a mester szintén a Marcának mondott szavai: fel kell készülnünk a védekezésre is. Hozzátette: soha nem győzöl le egy csapatot, ha azt hiszed, felsőbbrendűbb vagy nála. A franciák nagyon készülődnek, ráadásul övék az Eb legjobb meze is, még a meccs előtt is örömködnek, szombaton ünnepli egykori világsztárjuk negyvenedik születésnapját.

Spanyolország nem felejt, megjegyeztük a palit, szembe kell mennünk a történelemmel, meg kell kopasztani, először hivatalos mérkőzésen, a gall kakast!

Mi mást kívánhatnánk, szarjunk Zidanék palacsintájába!

Spanyolország - várható kezdő: Casillas - Arbeloa, Ramos, Piqué, Alba - Silva, Xavi, Busquets, Alonso, Iniesta - Torres.

Franciaország - várható kezdő: Lloris - Debuchy, Koscielny, Rami, Evra - Menez, Cabaye, Diarra, M'Vila, Ribery - Benzema.

A goal.com francia-spanyol negyeddöntő hivatalos felszopója:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyolnatha.blog.hu/api/trackback/id/tr744606599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása