Most, hogy a portugáloknak már több pontja van, mint nekünk, kötelező a győzelem. A La Roja nem hibázhat többet, főleg nem az írek ellen. Csak reménykedni tudunk, hogy Del Bosque visszatér a megszokott felálláshoz és elfelejti a taktikai újításokat, amelyhez a válogatottnak jelenleg nincsenek meg a megfelelő emberei. Csatárokat akarunk, csiki-csukit, gyorsan!

Ne felejtsük el, hogy Cesc volt az, aki eddigi egyetlen gólunkat rúgta, ő megtette azt, amit kértünk tőle - beszélt szerdán ismételten Del Bosque a nagy vitát kiváltó csatár nélküli felállásról Olaszország ellen. Nincsenek ellenségeim, legalábbis én nem tudok róluk. Nem vagyok újonc már, tudom, hogyan mennek a dolgok, a futballról vitatkozunk, nem szabad meglepődni. Az Eb csak most kezdődött el. Azért tettem be Fabrégast a csapatba, hogy megakadályozzam azt, hogy az olaszok könnyedén áthozzák a középpályán a labdát. Szakmai okai voltak döntésemnek, bár nem tudom, mennyire voltunk sikeresek, hiszen Pirlo pont így szerezte a gólt. De ezért döntöttünk az ilyen felállás mellett, úgy, hogy nem adtuk fel támadó játékunkat sem.

Az írekről így nyilatkozott kapitányunk: veszélyes ellenfél, nemcsak levegőben jók, több fegyverük is van. Magas játékosokkal rendelkeznek, akik jól fejelnek, de a földön is tudnak játszani, jól passzolnak. Agresszív mentalitású, veszélyes csapatról van szó, reméljük, hogy le tudjuk küzdeni ezeket az akadályokat. Az írek ellenei kezdőcsapatról nem beszélt csak ennyit mondott: mindenkinek lehet véleménye, de a döntés az enyém!

Nem fontos, hogy Spanyolország csatárral játszik vagy anélkül, lényeg, hogy nyerjünk - ezt maga a Chelsea támadója nyilatkozta az olaszok elleni döntetlen után, az ír meccs előtt. Mindenki azt tippelgeti, hogy az utóbbi időben formán kívül játszó, de eredményesebb korszakára jellemző frizrurát visszanövesztő klasszis ott lesz-e a kezdőcsapatban.

A szurkolók szeretnének változást a csapat összeállításában, elsősorban mindenki Torresre gondol. Vicente azonban nagyon keményfejű, ugyanakkor szerdán elismerte hibáját, nem áll ellen, hogy az összeállításban apróbb változtatások történjenek az Eb első spanyol meccséhez képest. A szurkolói fórumokon elsősorban Fabregas kimaradására tippelnek - Torrest pedig betennék a csapatba.

A szurkolók optimizmusának némileg ellentmondó összeállítás jelent meg a futball-ügyekben nem járatlan El Paisban, klikk ide: A spanyol lap nem feltételezi Torres játékát, sőt olyan tippek is napvilágot láttak, hogy a klasszikus 9-es mezt Negredo fogja viselni.

A helyszínen tartózkodó újságíróknak megint más a véleményük az összeállítással kapcsolatban. Fernando Torres őket is elkápráztatta a keddi és szerdai edzéseken, így újabb megérzésekkel gazdagodhattunk: Del Bosque ha keddi önkritikájához hozzátesszük Torres edzéseken betöltött pozícióját, akkor ezek az újságírok viszonylag magabiztosan azt állítják, hogy Spanyolország a Casillas; Arbeloa, Ramos, Piqué, Alba; Alonso, Busquets; Iniesta, Xavi, Silva; Torres kezdővel fut ki csütörtök délután az írek ellen a zöld és remélhetőleg felvizezett gyepre.

A Marca megkérdezte olvasóit is, kit szeretnének a csapatban látni az írek ellen. Nos, ha rajtuk múlna, Cesc Fábregas, mint pszeudó-csatár nem kerülne be a csapatba, helyette Fernando Torres játékára kíváncsiak a Marca olvasói.

A Marca olvasók csapata: Casillas; Arbeloa, Piqué, Ramos, Alba; Busquets, Xabi Alonso; Silva, Xavi, Iniesta; Fernando Torres

Javi Martinez egyenesen Spanyolországból védte meg Torrest. Ahogy a Marcának elmondta, meglepte őt a spanyol válogatott körül kialakult vita inteztitása az olasz meccs után. Ezek a bárok, a sajtó és az utca vitái, nem a csapaté. Van egy jó edzőnk, az amit ő mond és gondol, az a fontos számunkra. Az első meccsünk rendben volt, ne felejtsük el, hogy kikkel játszottunk a négy csillagos mezeket nagyszerű játékosok viselték.

Martinez személyes jó barátjának a Chelsea csatárát, mint mondta: Fernando már több, mint tíz éve profi futballista. Tudja, hogyan működnek a dolgok. A kritikák dícséretté alakulnak át, ha az írek ellen egyszer-kétszer betalál. Akkor ő lesz megint a világ legjobbja. A focisták tudják, hogyan kell ezekkel a dolgokkal megküzdeni és megnyerni a meccset.

Mert ne legyen szemernyi kétségünk sem: ezt a meccset sürgősen meg kell nyerni, legalább annyira, mint ahogy ellenfelünk is szeretné. Ne felejtsük el: egy újabb döntetlen katasztrófális helyzetbe sodorná a csapat továbbjutási esélyeit, ahol mindenképp agyon kell vernünk a horvátokat és várni a másik meccs végeredményére, hogy tovább tudunk-e lépni a kieséses szakaszba, kell ez nekünk?

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyolnatha.blog.hu/api/trackback/id/tr944588239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Michael Laudrup 2012.06.14. 16:18:27

Ne búsuljatok a portugálok mennek a levesbe vasárnap, Németország és mi fogunk továbbjutni!

casaubon 2012.06.14. 17:21:03

én nem Fabregas helyére tennék be csatárt, hanem Alonsóéra... védekező középpályásnak Busquets elég, mélységi irányítóra Xavi mellett meg nincs szükség.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.06.14. 17:21:26

ha ma x a horvatokat meg megverjuk akkor mindenkeppen megyunk. 5 ponttal csak ugy lehet kiesni, ha van 2 masik 5 pontos csapat is...

robot_ 2012.06.14. 17:37:18

@Michael Laudrup:
hát.... legtöbb esély a portugálokra van. De legkevesebb a hollandokra, az is igaz.
Tovabbjuthat Dania is, de ha mindketten X-et hoznak ossze, akkor a hollandok kiesnek, a portugal-dan kettosbol meg egymas elleni eredmeny miatt a portugalok menek tovabb, nem?

jo.e 2012.06.14. 22:44:09

Hahááá, visszakaptuk a mi Fernandonkat! Mondtam én! "... Fernando Torres Spain No.9" :)

robot_ 2012.06.14. 22:44:32

na, hat ezek jol átpisáltak az ireken.

Michael Laudrup 2012.06.15. 15:30:54

robot_

a portugál-hollandon az X egyiknek sem jó, mert a dánok nem döntetlenre fognak játszani a németek ellen, az lenne az öngyilkosság, a németek meg csak azért, hogy a hollandok kiessenek nem fogják leikszelni a meccset, ők is győzelemre mennek, mert a 9 pont az több, mint a 7. 28 éve vagyok dán szurkoló, ismerem a csapatunkat, a németek ellen mindig jól ment, az EB-döntőben is megvertük őket húsz éve (akkor ők világbajnokok voltak,ne felejtsük el 1990 után), most is - mivel pofonért jelentkeztek - kiosztjuk nekik...Csak figyelj!...
süti beállítások módosítása