A múlt hét szerdai szerbek felett aratott győzelem (2-0) után már nagyon vártuk Del Bosque kerethirdetését.

Spanyol fórumokon Villa esetleges felépüléséről álmodoztak, Adrián Lópezt pedig rögtön a keretbe képzelték, miután gólt fejelt és kiharcolt egy 11-est. Apró szépséghiba, hogy egy méterről bólintott a kapuba és a büntetőt megelőző szituációban saját bokáját rúgta ki, hogy aztán műugrókat megszégyenítő módon hasaljon el a büntetőterületen belül. 10 pontos esés volt, de ennek ellenére nem kapott szegény srác behívót.

A behívott játékosok között találni néhány apróbb meglepetést, de a csapat tele van így is világsztárokkal.  A két nagy hiányzó a spanyol Balázs Pali, Puyol és a közönségkedvenc Villa, aki sérülése miatt kénytelen a tv-ben nézni társait. Bekerült viszont Juanfran a „kis madridból”, és „Mr formánkívüli világklasszis” Torres is, Iraola és Soldado bánatára.  A spanyol népnek nem igazán tetszik a kapitány egy-két választása, az as.com olvasói 71%-a más összeállításban küldte volna a selecciónt az eb-re. Különösen Soldado és Adrián hiánya fáj a legjobban a hispánoknak, akiket Pedro és Negredo helyett láttak volna szívesen a keretben. Soldado idei formájához elég legyen annyi, az idén 30! gólt szerzett, míg a Torres-Negredo páros együttesen is csak 25 találatot tud felmutatni. Ennek ellenére Torres az Torres, ezekkel a társakkal megnyerheti Spanyolországnak ezt az eb-t is. Ott van még a keretben a Valencia idei balhátvéd-felfedezettje, Jordi Alba, aki az egész Eb nagy felfedezettje lehet energikus játékával. Hiányzók, sérültek, kis viták tehát vannak a kerettel kapcsolatban, de a spanyol keret így is BOMBAERŐS!

Közel sem mondható, hogy a spanyol válogatott könnyű csoportba került volna, ugyanis Írország, Horvátország, és Olaszország az ellenfél. Papíron spanyol-olasz fölény várható, de a Trapattoni-féle „Guiness-falókat” és fanatikus déli szomszédjainkat sem szabad leírni, de az esélyekről majd később.

A csapat rövid pihenő után a hétvégén megkezdte felkészülését a 23 fős kerettel. Címvédőként a cél a hiányzók ellenére sem lehet más, mint elhódítani az öreg kontinens legnívósabb sporteseményének bajnoki címét.


AZ EB-RE UTAZÓ SPANYOL KERET

Portások: Iker Casillas (Real Madrid), Victor Valdés (Barcelona), Pepe Reina (Liverpool)

Védők: Álvaro Arbeloa (Real Madrid), Juanfran (Atlético Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard  Piqué (Barcelona), Raúl Albiol (Real Madrid), Javi Martínez (Athletic Bilbao), Jordi Alba (Valencia)

Középpályások: Sergio Busquets (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi Hernández (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Santi Cazorla (Málaga), Juan Mata (Chelsea), David Silva (Manchester City), Cesc Fabregas (Barcelona) Jesús Navas (Sevilla),

Támadók: Pedro Rodríguez (Barcelona), Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Fernando Torres (Chelsea), Álvaro Negredo (Sevilla).

Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország keret eb2012 serbia

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyolnatha.blog.hu/api/trackback/id/tr554557538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása