Meg tudja-e ismételni a németek elleni teljesítményét Balotelli? Sajnálja-e a spanyol válogatott, hogy nem játszott 2:2-őt a horvátokkal? Csapatunk játékát látva a többség már csak reménykedik, mintha a Simpson családot nézné: a következő évad biztosan jobb lesz és megértjük. Nem igaz, hogy a spanyol focit rosszabb nézni, mint a vuvuzelát hallgatni, Vicente vasárnap este meglepetést okoz, elfújjuk az olaszokat, mint a gyertyát.

8 komment

Döntőbe jutottunk, kijelenthetjük: forradalmasítottuk a futballt! Megmutattuk, hogyan lehet egyszerre zseniálisan és minősíthetetlenül is játszani. Kiegyenlített mérkőzésen, méltó ellenféllel találkoztunk Donyeckban, a gólnélküli kilencven percben plusz hosszabbításban, de lottóban megtettük a győztes számokat. Hajtás után megmagyarázzuk.

12 komment

Ronaldo három gólnál jár, Messi az egész turnén észrevétlen; drámát ígér a pireneusi rangadó, amely sok szempontból a Real Madrid-Bercelona csatákra emlékeztethet. Ellendrukkereink szerint idén a Barcelona már ráfázott játékstílusára, szerda este a spanyol válogatott is kieshet a további küzdelmekből. A Cselzi a BL-ben, a bajnokságban a Real ezúttal az Eb-n a portugáloknak lehet meg az ellenszer a kézilabdás játékstílusra. Az előzetes feszültség és a játékosok minősége mindenesetre garancia lehet, lássunk már végre egy jó spanyol meccset!

Szólj hozzá!

Mindig csodálkoztam, hogy tudott apám elaludni egy meccsen a fotelben. Rájöttem, ez megy nekem is. Két sikeres akció, minden rendben van: Spanyolország, köszönhetően a tarthatatlan Xabi Alonso két góljának megkopasztotta a gall kakast. Annyit játszottunk, amennyit kellett, de kétségem nincs afelől, ha így játszunk a portugálok ellen is, a Ronaldo Kft. úgy elfúj minket, mint Elton John a Candle in the Windben. 

23 komment

Visszavághatunk az 1984-es döntőért, Platini ott lesz a lelátón, a németek pénteken megnyújtották már az arcát, ezúttal mi jövünk, jó móka lesz, carramba. Aztán ne feledkezzünk meg a 2006-os németországi világbajnokságról sem, szóval szombat este megérdemelt, látványos spanyol győzelmet és magabiztos továbbjutást várunk az elődöntőbe! VIVA ESPAŇA!

 

ÉPÍTS CSAPATOT, TÖLTS KOLBÁSZT! (X)

Szólj hozzá!

A csoportból elsőként jutottunk tovább, ahogyan arra mindenki számított, bár teljesen azért mégsem, ugyanis a játék eddig nem volt sziporkázó.

Szólj hozzá!

Leleplezte a BBC a spanyol válogatottat, a felvételek megtekintése után, önökre bízzuk a döntést: mindez elég lesz az újabb aranyéremhez?

1 komment

Megígértük, betartottuk. De uralkodó Európa-bajnokhoz méltatlanul hoztuk a szerepet. Meccs közben azért többször eszembe jutottak azok, akik a horvátokra fogadtak, carramba! Végül egy késői góllal legyőztük a sakktáblásokat, kiestek. A paranoiás olaszokat vittük tovább, akik hozták a kötelezőt és legyűrték az íreket, azért várunk egy szót: köszi!

5 komment

Ami biztos,hogy még nem mondhatjuk magunkat továbbjutónak,és ez egy kicsit aggasztó. Ha esetleg kikapunk a horvátoktól,az olaszok meg legyőzik az íreket,csomagolhatnánk.
De nekünk nem a másik meccsel kell foglalkozni,hanem a miénkkel,nyerjük meg és kész. És amúgy is a keret 98%-a mindig teher alatt játszik,nagy az elvárás. Egyedül Alba csapatától nem várnak el minden héten győzelmet.

1 komment

Címkék: spanyolország horvátország horvát spanyol torres modric xavi iniesta

Nyerni megyünk ki a pályára, máshogy nem tudunk játszani. Győzelem vagy döntetlen esetén nem kell figyelnünk a másik mérkőzés végeredményére sem, ugyanakkor mély nyomott hagyott bennünk az A csoport brutális átrendeződése, ne hagyjuk magunkat elaltatni! Célunk a csoportgyőzelem, ehhez meg kell verni Horvátországot is.

1 komment

A Barca játszott, a Chelsea gólokat lőtt: Torres visszatért, lőttünk négy gólt, brilliáns összjátékkal, elképesztő passzokkal, szemet gyönyörködtető labdakihozatalokkal szórakoztattuk a nézőket, de végül ez az este nem rólunk szólt. Ismerjük el, ha a csapatuk nem is, az ír szurkolók tényleg fantasztikusak. A legjobbak. A legnagyobb respect!

12 komment

Most, hogy a portugáloknak már több pontja van, mint nekünk, kötelező a győzelem. A La Roja nem hibázhat többet, főleg nem az írek ellen. Csak reménykedni tudunk, hogy Del Bosque visszatér a megszokott felálláshoz és elfelejti a taktikai újításokat, amelyhez a válogatottnak jelenleg nincsenek meg a megfelelő emberei. Csatárokat akarunk, csiki-csukit, gyorsan!

7 komment

Mindenki a mestert bírálja: Spanyolország az olaszok elleni első Eb-meccsükön, csatár nélkül állt fel. A döntés nagy visszhangot váltott ki, nemcsak az Ibériai-félszigeten. A mester elismerte: érti a kritikákat.

Szólj hozzá!

Csatár nélkül játszottunk, gólt rúgtunk. Miután Torres pályára lépett, ez nem sikerült. Pedig a Chelsea játékosnak két hatalmas helyzete is akadt, az egyiket be kellett volna lőni. Rögtön az elején dicsérjük meg az ellenfelet: az olaszok megleptek minket, roppant jó, céltudatos, motivált futballt játszottak, meg merem kockáztatni, a mérkőzés egyes szakaszában gyorsabban, motiváltabban, frissebben pörögtek. A második félidőben már egyértelműen jobbak voltunk, de ez Eb eddig legjobb meccsén csak egy látványos döntetlenre volt elég. Hetedik alkalommal sem tudtuk legyőzni az olaszokat az Eb-k és a Vb-k csoportküzdelmei során.

4 komment

Nem kérdés: kulcsmérkőzés lesz. Számunkra egyfajta visszaigazolás, hogy továbbra is mi uraljuk a futballban Európát, ellenfelünk esetében inkább egyfajta kiútkereséséről beszélhetünk az otthoni korrupciós ügyekből, és az olasz focit uraló, évek óta tartó letargiából. A csoport két legnagyobb esélyese bármelyikének jól jönne most a másik skalpja: óriási előnyre tehetnek szert a csoportban riválisuk és a két, papíron könnyebb ellenféllel - Horvátország és Írország - szemben.

8 komment

Erős bajnokság, gyenge válogatott - így ismertem meg a nyolcvanas évek végén a spanyol focit. Aztán jött a zinternet, a mobilteló, és a discman, és a spanyol válogatott tovább lúzerkedett a nagy nemzetközi tornákon. Jelenleg a 2012-es Eb egyik legnagyobb esélyesének tartják csapatunk, mi történt?

2 komment

Végre kapitányunk megmondta a tutit, nem hagyhatjuk, hogy ellenfeleink kiénekeljék szájunkból a sajtot. Persze, Puyol és Villa hiányozni fog, de annyi taktikai variációs lehetőség, ami Del Bosque rendelkezésére áll, egyik riválisunknál sincs meg. Címvédőként és világbajnokként várjuk első meccsünk. A múltkor egész jól sikerült az olasz meló.

3 komment

Egy portugál karikaturista unalmas óráiban megrajzolta az EB válogatottjait a saját szemszögéből. Íme a mi csapatunk: 

Mesterünk a gumifejű Del Bosque.
A nagy hiányzónk szarkafészek Puyol.
Betonvédőnk a leszállópálya-arcú Sergio Ramos.
A csapat esze a sísánc fejű Xavi.
A másik középpályás favágó-állú Xabi Alonso.
A jobbhátvédünk lassúszemű Arbeloa.
Szűrő-középpályásunk az Orbán hasonmás Busquets.
Támadó középpályásunk emós Silva.
A formánkívüli támadónk cirokseprű Torres.
Kapusunk a fülesbagoly Casillas.
A csapat kreatívja őrült professzor Iniesta.
Balhátvédünk a gömbhal fejű Alba.
Csere támadónk kockafejű Mata.
Középhátvédünk nyihaha Pique. (ha másban is hasonlít a csődörökre, Shakira biztos nem panaszkodik a méretekre)

Ilyen fejekkel csak nyerhetünk.

Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország

Camacho visszatérése spanyolhonba kínai hadvezérként nem kevés gondot okozott a csapatnak.A hónaljniagara mester támadólag küldte fel csapatát, aminek eredménye az első félidőben olykor csak a szerencsének és Casillasnak köszönhetően nem mutatkozott meg gólokban. Valószínűleg a honfitársak már elszoktak Camacho hónaljszagától, így egy félidőbe tellett feldolgozni azt.

Aztán a második félidőben beállt Andrés tanárúr, és oktató jelleggel elintézte a pattogó kínaiakat. Sokáig a kapufa vagy a hálóőr, Ceng Cseng kifogott rajta, de végül egy szóló után kihagyhatatlan helyzetbe hozta a David Silvát, aki arcberendezése miatt jól álcázhatta magát a kínaiak között. Bezzeg ha Amerikába ment volna...

 

Ezzel a meccsel befejeződött a felkészülés, Lengyelországba vettük az irányt, jöhetnek vasárnap az olaszok.

 

 

Szólj hozzá!

A katalán passzkirályok nélkül is egy négyest hintettünk Észak-Korea legnagyobb barátjának.

Tutira vesszük, hogy a szomszédból szurkoló Kim Dzsong sem unta a meccset.

És igen, igen, igen a válogatottban egy éve gólképtelen Fernandónk is betalált egy búbos fejessel.

A mérkőzés a barcások nélkül is sima volt, a dél-koreaiak bombagólja után (30-ról ficak) Xabi és Cazorla is pontrúgásból volt eredményes (tizi majd szabadrúgás), végül az a Negredo is betalált Soldado pazar passzából, aki végül pont az előkészítő társ helyett mehet a kontinensviadalra (biztos imádják egymást).

Valószínűleg Soldado elmorzsol néhány rózsafüzért, hogy drága csatártársa nehogy megsérüljön, mert akkor neki kellene helyette beugrania.

Június 3-án Kína ellen letudjuk a főpróbát, amire már a töpszli zsenijeink is megérkeznek az elnyújtott pihenőjükből, aztán irány Gdansk, hogy első meccsünkön elpáholjuk a macskazabálókat is.

Tudtátok, hogy IV. Károly magyar király is elutazott az Ibériai félszigetre, hogy 1922 Bolondok napján áldozatául essen a gripe-nek (a spanyolok így hívják a náthájukat)? Szóval vigyázzon mindenki, ha király, ha nem, a spanyolnátha tarolni fog megint!

4 komment

Címkék: spanyolország észak-korea keret eb2012

A múlt hét szerdai szerbek felett aratott győzelem (2-0) után már nagyon vártuk Del Bosque kerethirdetését.

Spanyol fórumokon Villa esetleges felépüléséről álmodoztak, Adrián Lópezt pedig rögtön a keretbe képzelték, miután gólt fejelt és kiharcolt egy 11-est. Apró szépséghiba, hogy egy méterről bólintott a kapuba és a büntetőt megelőző szituációban saját bokáját rúgta ki, hogy aztán műugrókat megszégyenítő módon hasaljon el a büntetőterületen belül. 10 pontos esés volt, de ennek ellenére nem kapott szegény srác behívót.

A behívott játékosok között találni néhány apróbb meglepetést, de a csapat tele van így is világsztárokkal.  A két nagy hiányzó a spanyol Balázs Pali, Puyol és a közönségkedvenc Villa, aki sérülése miatt kénytelen a tv-ben nézni társait. Bekerült viszont Juanfran a „kis madridból”, és „Mr formánkívüli világklasszis” Torres is, Iraola és Soldado bánatára.  A spanyol népnek nem igazán tetszik a kapitány egy-két választása, az as.com olvasói 71%-a más összeállításban küldte volna a selecciónt az eb-re. Különösen Soldado és Adrián hiánya fáj a legjobban a hispánoknak, akiket Pedro és Negredo helyett láttak volna szívesen a keretben. Soldado idei formájához elég legyen annyi, az idén 30! gólt szerzett, míg a Torres-Negredo páros együttesen is csak 25 találatot tud felmutatni. Ennek ellenére Torres az Torres, ezekkel a társakkal megnyerheti Spanyolországnak ezt az eb-t is. Ott van még a keretben a Valencia idei balhátvéd-felfedezettje, Jordi Alba, aki az egész Eb nagy felfedezettje lehet energikus játékával. Hiányzók, sérültek, kis viták tehát vannak a kerettel kapcsolatban, de a spanyol keret így is BOMBAERŐS!

Közel sem mondható, hogy a spanyol válogatott könnyű csoportba került volna, ugyanis Írország, Horvátország, és Olaszország az ellenfél. Papíron spanyol-olasz fölény várható, de a Trapattoni-féle „Guiness-falókat” és fanatikus déli szomszédjainkat sem szabad leírni, de az esélyekről majd később.

A csapat rövid pihenő után a hétvégén megkezdte felkészülését a 23 fős kerettel. Címvédőként a cél a hiányzók ellenére sem lehet más, mint elhódítani az öreg kontinens legnívósabb sporteseményének bajnoki címét.


AZ EB-RE UTAZÓ SPANYOL KERET

Portások: Iker Casillas (Real Madrid), Victor Valdés (Barcelona), Pepe Reina (Liverpool)

Védők: Álvaro Arbeloa (Real Madrid), Juanfran (Atlético Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard  Piqué (Barcelona), Raúl Albiol (Real Madrid), Javi Martínez (Athletic Bilbao), Jordi Alba (Valencia)

Középpályások: Sergio Busquets (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi Hernández (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Santi Cazorla (Málaga), Juan Mata (Chelsea), David Silva (Manchester City), Cesc Fabregas (Barcelona) Jesús Navas (Sevilla),

Támadók: Pedro Rodríguez (Barcelona), Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Fernando Torres (Chelsea), Álvaro Negredo (Sevilla).

Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország keret eb2012 serbia